Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Πολυτέλεια η ανθρώπινη ζωή για την ηγεσία του Συναγερμού

Πολυτέλεια η ανθρώπινη ζωή για την ηγεσία του Συναγερμού

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Προχθές o κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωνε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι πάντα υπάρχουν ακριβότερα, και φάρμακα και αυτοκίνητα και σπίτια. Τα φάρμακα, από τη χορήγηση των οποίων εξαρτάται η ζωή εκατοντάδων συνανθρώπων μας, ανήκουν κατά τον Συναγερμό στην ίδια κατηγορία με την πολυτέλεια στα αυτοκίνητα και στα σπίτια. Επειδή προφανώς για την ηγεσία του Συναγερμού και την Κυβέρνηση Αναστασιάδη η ανθρώπινη ζωή αποτελεί πολυτέλεια, εδώ και μια τριετία επιδίδονται σε ένα βαθύ κούρεμα των δαπανών που ξεπερνά τα €300εκ. οδηγώντας τον δημόσιο τομέα υγείας σε κατάρρευση. Πρέπει βέβαια να τους πιστώσουμε με συνέπεια σε αυτή την κοινωνικά ανάλγητη φιλοσοφία, αφού ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου κατηγορούσε την κυβέρνηση Χριστόφια ότι αύξησε τις δαπάνες για την υγεία σε μια τριετία κατά 26%, προκαλώντας σοβαρό πρόβλημα και τραύμα στα δημόσια οικονομικά.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να σταματήσει να ενεργεί διαλυτικά για τη δημόσια υγεία, διασφαλίζοντας δαπάνες αντίστοιχες των αυξημένων αναγκών μιας κοινωνίας και μιας οικονομίας που συνεχίζει να βρίσκεται σε βαθιά κρίση.

Απαιτούμε να προωθηθούν μέτρα που να διασφαλίζουν άμεση και ισότιμη πρόσβαση  σε φάρμακα που χρειάζονται οι ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές και σπάνιες ασθένειες.

02/03/2016

PREV

Έφυγε ο Μελής Λαμπρίας

NEXT

Οι Κυπριακές τράπεζες δανείζουν με τα ψηλότερα στεγαστικά και επιχειρηματικά επιτόκια της Ευρωζώνης