Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ανακοίνωση ΑΚΕΛ για Παγκόσμια Μέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ για Παγκόσμια Μέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας

Με την ευκαιρία της Παγκόσμια Μέρας κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει ότι θα συνεχίσει να αντιπαλεύει τις διακρίσεις, τη βία και την καταπίεση με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Στον 21ο αιώνα, χιλιάδες άνθρωποι στον τόπο μας και εκατομμύρια σε ολόκληρο τον κόσμο συνεχίζουν να υφίστανται βία, θεσμικές διακρίσεις, εξευτελισμούς και στερεότυπα που είναι ακόμα ριζωμένα στους νόμους και τις πρακτικές του κράτους αλλά και στις κοινωνικές αντιλήψεις. Η πρόσφατη έρευνα του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ καταγράφει αύξηση των περιστατικών βίας και επιθέσεων σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ ατόμων σε όλη την Ευρώπη.

Σε εποχές που ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η ομοφοβία και ο σεξισμός δηλητηριάζουν με μίσος τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, η Αριστερά απαντά στην οπισθοδρόμηση και τον συντηρητισμό με τις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και της προόδου.

17.05.2024

PREV

Συνάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ με τη Διεύθυνση του Γενικού Κέντρου Ελέγχου του Τμήματος Δασών

NEXT

ΠΓ ΑΚΕΛ: Η ελληνοκυπριακή πλευρά να αναλάβει πρωτοβουλία με πρόταση που μπορεί να σπάσει το αδιέξοδο