Home  |  Γενικός Γραμματέας Κ.Ε. ΑΚΕΛ   |  Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, στην εκδήλωση-παζαράκι αλληλεγγύης του Παγκύπριου Κινήματος ΕΔΟΝόπουλων, στην πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, στην εκδήλωση-παζαράκι αλληλεγγύης του Παγκύπριου Κινήματος ΕΔΟΝόπουλων, στην πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία

Το Κίνημα των ΕΔΟΝόπουλων κάθε χρόνο, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, διοργανώνει μέσα στις γιορτές τα «Κάλαντα Αλληλεγγύης». Μέσα από αυτήν τη δραστηριότητα μαζεύονται λεφτά τα οποία δίνονται σε ένα συγκεκριμένο σκοπό.

Φέτος η ΕΔΟΝ μαζί με τα ΕΔΟΝόπουλα θα στείλουν την αλληλεγγύη τους στην Κολομβία. Αυτό δείχνει ότι η Οργάνωση και η Αριστερά γενικότερα έχει μια ευρύτερη αντίληψη σε σχέση με την αλληλεγγύη, την έμπρακτη, που πρέπει να δίνουμε στον κόσμο. Κόσμος που ταλαιπωρείται. Κόσμος που ζει στη φτώχεια. Κόσμος που ταλαιπωρείται από πολέμους από συγκρούσεις και από χίλια δυο προβλήματα.

Την ίδια ώρα πρέπει να τονίσω ότι η Αριστερά στην Κύπρο -μαζί και η ΕΔΟΝ και τα ΕΔΟΝόπουλα- όπως έχουν έγνοια για τους λαούς εκείνους που ταλαιπωρούνται από προβλήματα παγκόσμια, έχουν έγνοια και για τα προβλήματα που έχει ο δικός μας ο λαός.

Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Η φτώχεια στην Κύπρο επίσης είναι ένα πρόβλημα. Σύμφωνα με τις στατιστικές σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού μας ζει κάτω ή γύρω από το όριο της φτώχεια. Είναι δεκάδες χιλιάδες τα νοικοκυριά τα οποία ταλαιπωρούνται πάρα πολύ από τη φτώχεια και είναι δεκάδες χιλιάδες οι συμπατριώτες μας που δεν έχουν την πολυτέλεια να έχουν τα απαραίτητα και να μπορούν να βγάλουν το μήνα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, εμείς ως Λαϊκό Κίνημα και ως ΑΚΕΛ, με έμπρακτο τρόπο προσπαθούμε να προσφέρουμε την αλληλεγγύη μας.

Είναι γνωστό ότι με δύο προτάσεις του ΑΚΕΛ προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα της ραγδαίας αύξησης της τιμής του ηλεκτρισμού. Έχουμε διαμορφώσει και άλλες προτάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την ανακούφιση των νοικοκυριών σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διερχόμαστε και με την πανδημία αλλά και με τη μεγάλη αύξηση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, με την ραγδαία αύξηση της ακρίβειας.

Θέλω όμως να πω το εξής. Η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη αλλά την ίδια ώρα δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση και δεν μπορεί να δώσει τις μόνιμες λύσεις. Τις μόνιμες λύσεις θα τις δώσει η ύπαρξη μιας σφαιρικής, αποτελεσματικής και πολύ συγκεκριμένης κοινωνικής πολιτικής του κράτους. Και εδώ έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Η κοινωνική πολιτική του κράτους έχει σοβαρά προβλήματα. Λυπούμαι να πω ότι η πολιτική και η προσέγγιση που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε σχέση με την κοινωνική πολιτική είναι προς λανθασμένη κατεύθυνση και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Χρειάζεται μία συνολική αναμόρφωση της κοινωνικής πολιτικής. Χρειάζεται μία συνολική αναμόρφωση του συστήματος παροχής κοινωνικής στήριξης προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Και προς αυτή την κατεύθυνση εμείς εργαζόμαστε.

Θέλω να συγχαρώ το Κίνημα των ΕΔΟΝόπουλων για τα «Κάλαντα Αλληλεγγύης» που και φέτος πραγματοποιεί. Ως ΑΚΕΛ έχουμε δώσει τη συνεισφορά μας για να βοηθήσουμε και εμείς στην επιτυχία του σκοπού.

18/12/2021

PREV

Δηλώσεις Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου κατά την επίσκεψη του στο Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία - CMMI στη Λάρνακα

NEXT

Δηλώσεις Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου στον αγώνα μεταξύ του ΑΚΕΛ και ανθρώπων του πολιτισμού