Home  |  Βουλή   |  Να επιταχυνθεί η διαβούλευση για δημιουργία Εθνικής Υπηρεσίας Ασθενοφόρων

Να επιταχυνθεί η διαβούλευση για δημιουργία Εθνικής Υπηρεσίας Ασθενοφόρων

Δήλωση Μαρίνας Νικολάου, βουλεύτριας ΑΚΕΛ, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας

Μετά από πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ, συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Υγείας, το εξόχως σοβαρό ζήτημα της δημιουργίας και λειτουργίας Εθνικής Υπηρεσίας Ασθενοφόρων.

Είναι ανάγκη, για ένα κράτος που θέλει να λέγεται σύγχρονο, να διαθέτει Εθνική Υπηρεσία Ασθενοφόρων, η οποία να είναι αφοσιωμένη στο ρόλο που της αναλογεί: την διάσωση ανθρωπίνων ζωών. Μια υπηρεσία που δεν θα εξαρτάται από τα κέρδη και άλλα συμφέροντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε όποια χώρα ορίστηκαν νομοθετικά οι Υπηρεσίες Ασθενοφόρων ως Εθνικά Σώματα Διάσωσης, μόνο οφέλη προέκυψαν. Τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Υπογραμμίζεται ότι, η Επιτροπή Υγείας από τον Φεβρουάριο του 2020, ομόφωνα είχε ζητήσει από την εκτελεστική εξουσία να προχωρήσει σε ουσιαστική διαβούλευση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και να καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο. Κάτι που δυστυχώς δεν έχει γίνει ακόμα. Όπως, ούτε απάντηση λάβαμε σε σχετικό ερώτημα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη, προς το Υπουργείο Υγείας σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα.

Ως ΑΚΕΛ, θα επιμένουμε να επιταχυνθεί η διαβούλευση και να έρθει επιτέλους το νομοσχέδιο στην Επιτροπή μας.

14/10/2021

PREV

Δημοσιονομική έκθεση 2020

NEXT

Αλληλεγγύη με όσους Τουρκοκύπριους θυματοποιούνται για τις απόψεις τους