Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Έντονη ανησυχία για την κατάσταση στα ΤΑΕΠ

Έντονη ανησυχία για την κατάσταση στα ΤΑΕΠ

Δήλωση Μαρίνας Σάββα, μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ
γ
ια την κατάσταση  στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις σοβαρότατες καταγγελίες που έγιναν χτες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας σε ότι αφορά την κατάσταση στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών των Δημόσιων Νοσοκομείων και των Ιδιωτικών που είναι συμβεβλημένα με το ΓΕΣΥ.

Υποστελέχωση, σοβαρότατες ελλείψεις σε κλίνες, σε αναλώσιμα, σε αναπνευστήρες και άλλο εξοπλισμό.

Η λειτουργία των ΤΑΕΠ είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη λειτουργία των υπόλοιπων Τμημάτων των νοσηλευτηρίων. Αν ένας θάλαμος δεν έχει αρκετά κρεβάτια, οι ασθενείς περιμένουν ίσως και δεκάδες ώρες μέχρι να βρεθεί ένα κρεβάτι στον θάλαμο που μπορεί να τους περιθάλψει. Συνεπώς η ενίσχυση των ΤΑΕΠ περνά και μέσα από την ενίσχυση των άλλων τμημάτων, άρα τα προβλήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με πρόχειρες λύσεις.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αμέλειας της κυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού και του τρόπου με τον οποίο ο ΟΚΥΠΥ χειρίζεται τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Ο κόσμος συνεισφέρει κάθε μήνα στο ΓΕΣΥ για να λαμβάνει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και τελικά αν χρειαστεί να καταφύγει στις Πρώτες Βοήθειες αντιμετωπίζει συνθήκες που δεν αρμόζουν σε σύγχρονο κράτος, παρόλες τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία.

Καλέσαμε δεκάδες φορές την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας να ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα δημόσια νοσηλευτήρια. Υποδείξαμε δεκάδες φορές στον ΟΚΥΠΥ ότι πρέπει να επικεντρωθεί στην ουσία και όχι στην επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων. Να πολλαπλασιάσει τις κλίνες, να ενισχύσει τον εξοπλισμό, να στελεχώσει τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Επιβάλλεται η Κυβέρνηση Αναστασιάδη να αναλάβει τις ευθύνες της έστω και τώρα. Εκτός αν αποφάσισε ν΄αφήσει τα δημόσια νοσηλευτήρια να καταρρεύσουν, συμπαρασύροντας μαζί τους και το ΓΕΣΥ.

Εμείς θα συνεχίσουμε να εντοπίζουμε και να αναδεικνύουμε τα προβλήματα, θα επιμένουμε φορτικά για την επίλυση τους, προκειμένου να υπερασπιστούμε το αναφαίρετο και καθολικό δικαίωμα στην ποιοτική δημόσια υγεία.

24/09/2021

PREV

Ο τόπος δεν χρειάζεται κακέκτυπα του Τραμπ σε νευραλγικά υπουργεία

NEXT

Νέα επιδείνωση για την Κύπρο στους δείκτες για τη διαφθορά και το κράτος δικαίου