Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Εγκρίθηκε τροπολογία του ΑΚΕΛ για οικονομική στήριξη στην ΔΕΑ

Εγκρίθηκε τροπολογία του ΑΚΕΛ για οικονομική στήριξη στην ΔΕΑ

Δήλωση Ευρωβουλευτών ΑΚΕΛ, Νεοκλή Συλικιώτη και Τάκη Χατζηγεωργίου

Εγκρίθηκε σήμερα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τροπολογία που καταθέσαμε ως Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, ζητώντας αύξηση κατά 300.000 ευρώ των κονδυλίων του κοινοτικού προϋπολογισμού του 2015 για τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων. Η αναγνώριση της αναγκαιότητας για στήριξη του ρόλου της ΔΕΑ και κατ’ επέκταση η αύξηση του κονδυλίου που επιτύχαμε κρίνεται ως πολύ σημαντική προκειμένου να μπορέσει η ΔΕΑ να συνεχίσει απρόσκοπτα τις εργασίες της στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου που έθεσε μέχρι το 2017.

Η ΔΕΑ εκτελεί μια εξαιρετική δουλειά επείγουσας ανθρωπιστικής ανάγκης μέσα από ένα δικοινοτικό πρόγραμμα, το οποίο όμως χρειάζεται περισσότερη οικονομική ενίσχυση. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε τον αγώνα διασφαλίζοντας ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τη ΔΕΑ.

Για το όλο ζήτημα αναμένεται να δοθεί μάχη και κατά την ψηφοφορία στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αφού ενδεχομένως κάποιες δυνάμεις να προφασιστούν την οικονομική κρίση για να μην εγκρίνουν το εν λόγω κονδύλι. Ως ΑΚΕΛ καλούμε τις άλλες πολιτικές ομάδες να στηρίξουν την τροπολογία μας για να ενισχύσουμε το έργο της ΔΕΑ.

Νεοκλής Συλικιώτης

Τάκης Χατζηγεωργίου

PREV

Εγκρίθηκε τροπολογία του ΑΚΕΛ για οικονομική στήριξη στην ΔΕΑ  

NEXT

Κανένα συμφέρον δεν έχει η Κύπρος από τους φιλοΝΑΤΟικούς προσανατολισμούς της κυβέρνησης