Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Δυστυχώς δικαιωνόμαστε. Ανετοιμότητα και προχειρότητα των κυβερνώντων η έκδοση της κάρτας οπαδού

Δυστυχώς δικαιωνόμαστε. Ανετοιμότητα και προχειρότητα των κυβερνώντων η έκδοση της κάρτας οπαδού

 

Δήλωση μέλους Πολιτικού Γραφείου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Χρίστου Χριστοφίδη
για την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του ΚΟΑ
να εκχωρήσει την έκδοση της κάρτας φιλάθλου στην ΚΟΠ

 

Οι καταγγελίες μας πριν μερικές μέρες (δήλωση 19 Αυγούστου) για έντονες κυβερνητικές πιέσεις στον ΚΟΑ στόχο να εκχωρηθεί η έκδοση και διαχείριση της κάρτας φιλάθλου στην ΚΟΠ δυστυχώς επαληθεύτηκαν με τη χθεσινή απόφαση του ΔΣ του ΚΟΑ, με οριακή μάλιστα πλειοψηφία,  για εκχώρηση της κάρτας φιλάθλου στην ΚΟΠ.

Πρόκειται για μια εντελώς λανθασμένη απόφαση, αφού ο ημικρατικός οργανισμός, αρμόδιος για ζητήματα αθλητισμού, ο οποίος οφείλει να λογοδοτεί στην πολιτεία, κυβέρνηση-Βουλή-Γενικό Ελεγκτή κ.α., εκχωρεί τη διαχείριση του εξαιρετικά ευαίσθητου θέματος της κάρτας φιλάθλου στην ΚΟΠ, μια Ομοσπονδία που δεν μπορεί να ελεγχτεί από κανένα εκτός από τα Σωματεία που την αποτελούν.

Για ένα θέμα που σχετίζεται με τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πολιτών, ένα θέμα με σοβαρές οικονομικές προεκτάσεις, η κυβέρνηση, διά του Υπουργού Δικαιοσύνης επέλεξε την επιβολή της επιλογής της ΚΟΠ σε αντίθεση με τη βούληση της πλειοψηφίας της Βουλής που θέλει η διαχείριση της κάρτας να είναι στον ΚΟΑ. Οι ανησυχίες, τόσο οι δικές μας όσο και των πολιτών, εντείνονται από την πάγια επιμονή του κ. Ιωνά Νικολάου να εκχωρηθεί η έκδοση της κάρτας στην ΚΟΠ, πριν ακόμη ψηφιστεί η νομοθεσία.

Είναι ενδεικτική η οριακή πλειοψηφία  που δημιουργήθηκε στο ΔΣ του ΚΟΑ.

Το επιχείρημα ότι ο ΚΟΑ δεν έχει τους οικονομικούς πόρους να προχωρήσει στην εφαρμογή της κάρτας, αποδεικνύει την ανετοιμότητα και την προχειρότητα των κυβερνώντων, που ενώ πρότειναν και πέρασαν από τη βουλή ένα νόμο, σήμερα δηλώνουν ότι ούτε έχουν, ούτε θέλουν να διαθέσουν τα οικονομικά μέσα στον ΚΟΑ για να τον εφαρμόσουν.

Το ΑΚΕΛ είχε διαφωνήσει με την κάρτα φιλάθλου εκφράζοντας τις ανησυχίες μας για το μαζικό φακέλωμα πολιτών, είχαμε επιστήσει προσοχή στις οικονομικές προεκτάσεις του ζητήματος και στους κινδύνους αδιαφανών διαδικασιών. Δυστυχώς δικαιωνόμαστε.

03/09/2014

 

PREV

Mυστικοπάθεια της κυβέρνησης για τη συμφωνία με την Τρόικα στα θέματα Παιδείας

NEXT

Τροποποιήσεις για προστασία του λαού καταθέτει το ΑΚΕΛ