Home  |  Βουλή   |  Η κυβέρνηση πειραματίζεται με την καταβολή των αποζημιώσεων στους γεωργούς

Η κυβέρνηση πειραματίζεται με την καταβολή των αποζημιώσεων στους γεωργούς

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας, αναφορικά με την καταβολή των αποζημιώσεων στους γεωργούς

  • Η κυβέρνηση πειραματίζεται, ενώ ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση
  • Οι γεωργοί πληρώνουν ασφάλιστρα αλλά δεν αποζημιώνονται

20150226_georgiaΟι πειραματισμοί της κυβέρνησης, η οποία αποφάσισε οι αποζημιώσεις για τις ζημιές της περασμένης χρονιάς να καταβληθούν στη βάση του Εθνικού Πλαισίου Στήριξης και όχι του σχεδίου του ΟΓΑ, έχουν οδηγήσει σε δραματικά μειωμένες αποζημιώσεις, σε σχέση με το τι έχουν πληρώσει ως ασφάλιστρα αλλά και με το τι πραγματικά δικαιούνται οι ασφαλισμένοι γεωργοί.

Επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, στην πράξη ότι η απόφαση της κυβέρνησης να εγκαταλείψει τον ΟΓΑ αποβαίνει μοιραία για το θεσμό της Γεωργικής Ασφάλισης αλλά και για τον αγροτικό κόσμο που μετρά τις απώλειές του.

Η κυβέρνηση για λόγους  αρχής, ίσως και νομιμότητας, πρέπει να κατανοήσει ότι έχει υποχρέωση  να καταβάλει το σύνολο αυτών που οφείλει στους ασφαλισμένους γεωργούς.

Παράλληλα η κυβέρνηση, το Υπουργείο Γεωργίας και ο αρμόδιος Υπουργός επιβάλλεται να πάρουν επιτέλους αποφάσεις που θα δίνουν λύση για το παρόν και το μέλλον του θεσμού της Γεωργικής Ασφάλισης.

Η όλη κατάσταση όπως έχει εξελιχθεί θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας.

27 Μαρτίου 2017

PREV

Περαιτέρω καθυστέρηση για το δρόμο Σωτήρας-Δερύνειας

NEXT

Δείτε το υπόμνημα προτάσεων του ΑΚΕΛ προς την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων