Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η ευθύνη επί Αναστασιάδη είναι μια έννοια ορφανή.

Η ευθύνη επί Αναστασιάδη είναι μια έννοια ορφανή.

Δήλωση μέλους Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Χρίστου Χριστοφίδη για τη δήλωση Αναστασιάδη περί αξιοκρατίας από την κυβέρνησή του

Ο πρόεδρος που καθιέρωσε ως μεγαλύτερο ανέκδοτο μετά το «δεσμεύομαι», τους «άριστους των αρίστων», κοκορεύεται σήμερα για την «αξιοκρατία» επί της διακυβέρνησής του. Πέντε χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη ο πολίτης θυμάται:

  • Τις επιλογές των «άριστων των αρίστων» σε κρίσιμες θέσεις που έγιναν με κριτήριο την εξόφληση γραμματίων και προεκλογικών υποσχέσεων. Επιλογές που απέτυχαν παταγωδώς.
  • Τη θεσμική κρίση που ο κ. Αναστασιάδης δημιούργησε, αφού συγκρούστηκε έντονα με όλους ανεξαίρετα τους ανεξάρτητους θεσμούς όταν αυτοί δεν υπέκυπταν στα θελήματά του. Αποκορύφωμα της θεσμικής κρίσης υπήρξε το γνωστό «Ντροπή» που απηύθυνε ο Γενικός Εισαγγελέας στον κ. Αναστασιάδη.
  • Τα καραμπινάτα ρουσφέτια για στελέχη της ηγεσίας του Συναγερμού, την ίδια ώρα που ο απλός πολίτης δεν έχει στήριγμα από το κράτος. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη βολεύει ένα μικρό κύκλο ανθρώπων πέριξ του Προεδρικού και της ηγεσίας του Συναγερμού, όταν χιλιάδες πολίτες νιώθουν το ρουσφέτι στο πετσί τους. Μεταξύ αυτών και πολλοί ψηφοφόροι του κ. Αναστασιάδη και του κόμματός του.
  • Κανένας Υπουργός ή Αξιωματούχος της κυβέρνησης Αναστασιάδη δεν έχει αναλάβει ευθύνη για τίποτε. Η ευθύνη επί Αναστασιάδη είναι μια έννοια ορφανή.

Διερωτάται ο απλός πολίτης: μα είναι πραγματικά δυνατό να μιλά ο κος Αναστασιάδης για αξιοκρατία;

Η Κύπρος πρέπει να μπει σε μια νέα εποχή. Μια νέα εποχή αξιοκρατίας, ισοπολιτείας και αξιοπρέπειας του πολίτη. Σε αυτή τη νέα εποχή μπορεί να μας βάλει ο Σταύρος Μαλάς.

03/12/2017

PREV

Ο κ. Αναστασιάδης συνεχίζει να παλινωδεί

NEXT

Εμμονή Νικόλα Παπαδόπουλου σε μασημένα λόγια και αμφισημίες για τη λύση ΔΔΟ