Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Οι διαβεβαιώσεις και οι δεσμεύσεις Αναστασιάδη αποδεικνύονται ξανά αναξιόπιστες

Οι διαβεβαιώσεις και οι δεσμεύσεις Αναστασιάδη αποδεικνύονται ξανά αναξιόπιστες

Δήλωση Στέφανου Στεφάνου, Εκπρόσωπου Τύπου ΑΚΕΛ

Παρά τις έντονες διαφωνίες του ΑΚΕΛ, οι κυβερνώντες αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν το Νόμο για τις εκποιήσεις με τη συγκεκριμένη μορφή που έχει επιμένοντας ότι αυτό θα προστάτευε την πρώτη κατοικία. Θυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε ειδική δημοσιογραφική διάσκεψη στις 30 Ιουλίου 2014 διαβεβαίωνε ότι η πρώτη κατοικία είναι διασφαλισμένη από τις εκποιήσεις. Μάλιστα ο κ. Αναστασιάδης δεσμευόταν ότι είχε έτοιμα δυο συμπληρωματικά σχέδια προστασίας της πρώτης κατοικίας μέσω του ΚΟΑΓ.

Δυστυχώς για τους πολίτες, οι εκποιήσεις πρώτης κατοικίας λαμβάνουν χώρα. Για μια ακόμα φορά οι διαβεβαιώσεις αποδεικνύονται αναξιόπιστες και οι δεσμεύσεις του Προέδρου Αναστασιάδη ανήκουν στην μακροσκελή λίστα όσων είπε αλλά ποτέ δεν υλοποίησε.

Τα πράγματα προδιαγράφονται ακόμη χειρότερα με τη δυνατότητα των Τραπεζών να πωλούν πακέτα δανείων προς Τράπεζες του εξωτερικού. Μια δυνατότητα που παραχωρήθηκε από το κυβερνών κόμμα, αλλά και το ΔΗΚΟ που υπερψήφισαν το Νόμο για πώληση πακέτων δανείων. Είναι προφανές το τι θα ακολουθήσει αν υλοποιηθεί και η πρόσφατη επιδίωξη του Υπουργείου Οικονομικών να συμπεριλάβει στους αγοραστές πακέτων δανείων και μη πιστωτικά ιδρύματα (επιθετικά ταμεία).

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να αντιστέκεται σε πολιτικές ξεπουλήματος των περιουσιών των απλών ανθρώπων αυτού του τόπου.

7/9/2017

PREV

Αυτό που προέχει είναι το εθνικό συμφέρον κι όχι οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες

NEXT

Η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της έβλαψε την Κύπρο και στα θέματα ενέργειας