Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Το ΑΚΕΛ στο φεστιβάλ της «Αβάντε» στην Πορτογαλία

Το ΑΚΕΛ στο φεστιβάλ της «Αβάντε» στην Πορτογαλία

Το ΑΚΕΛ συμμετέχει και φέτος στο Φεστιβάλ της «Αβάντε», της εφημερίδας του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος με πολυάριθμη αντιπροσωπεία. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στις 5-7 Σεπτεμβρίου στην πόλη Σεϊσάλ της Πορτογαλίας. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ είναι οι Ηλίας Δημητρίου, μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Σεβήρος Κούλας, Γ.Γ. Κ.Σ. ΕΔΟΝ και μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ και Χριστίνα Χριστόφια, μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ.

Το ΑΚΕΛ λειτουργεί δικό του περίπτερο στο χώρο της Διεθνούπολης όπου διανέμεται διαφωτιστικό υλικό για το Κυπριακό. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και κυπριακή γωνιά όπου προσφέρονται παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας.
Στις 7 Σεπτεμβρίου ο Σεβήρος Κούλας θα είναι ομιλητής σε συζήτηση εντός του φεστιβάλ με τίτλο «80 χρόνια από την Νίκη ενάντια στο ναζισμό και φασισμό. Για την Ειρήνη! Όχι στο φασισμό και τον πόλεμο!». Επίσης, η αντιπροσωπεία πραγματοποιεί σειρά πολιτικών επαφών με ξένα κόμματα και άλλους φορείς.

Στο πλαίσιο της παραμονής στη Λισαβόνα πραγματοποιείται από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΟΝ ειδικό πρόγραμμα επισκέψεων που σχετίζεται κυρίως με την ιστορία της «Επανάστασης των γαρυφάλλων» του 1974, το ιστορικό γεγονός που συνδέεται και το ίδιο το φεστιβάλ. Στο ταξίδι στην Πορτογαλία συμμετέχουν σύνολο 14 άτομα, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.

04.09.2025

PREV

Ομιλία Γενικού Γραμματέα της ΚΕ ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, στην εκδήλωση της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με την ευκαιρία της 80ής επετείου της Νίκης του Κινεζικού Λαϊκού Αντιστασιακού Πολέμου κατά της Ιαπωνικής Εισβολής και του Παγκόσμιου Αντιφασιστικού Πολέμου

NEXT

Ο ΠτΔ να απαντήσει για την ηλεκτρική διασύνδεση και να μην ρίχνει τις ευθύνες αλλού