Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ο Πρόεδρος να συνειδητοποιήσει ότι εξυπαρχής διαπραγμάτευση οδηγεί σε αδιέξοδο

Ο Πρόεδρος να συνειδητοποιήσει ότι εξυπαρχής διαπραγμάτευση οδηγεί σε αδιέξοδο

katexomenaΔήλωση Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, για την επίσκεψη Ερντογάν

Κατά την παράνομη επίσκεψή του στα κατεχόμενα, ο Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία στηρίζει μια δίκαιη, βιώσιμη και περιεκτική λύση στο Κυπριακό και επανέλαβε την προσφιλή του επωδό ότι η Τουρκία θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Ωστόσο, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της λύσης, δεν έκανε καμία αναφορά σε διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και επανέλαβε γνωστές, απαράδεκτες τουρκικές θέσεις  με ασαφείς, επιλεκτικές, αποσπασματικές και διαστρεβλωτικές αναφορές στο συμφωνημένο πλαίσιο  διαπραγμάτευσης.

Ο Τούρκος Πρόεδρος φρόντισε να τονίσει την αυξανόμενη εξάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία, που εξ αντικειμένου περιορίζει τα κίνητρα της τουρκοκυπριακής κοινότητας για λύση και εξυπηρετεί το στόχο της χωριστής διαβίωσης.

Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των επικοινωνιακών παιχνιδιών του Ερντογάν είναι να αποδεικνύουμε στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων τη διάσταση μεταξύ λόγων και έργων της Άγκυρας. Ενόψει κρίσιμων εξελίξεων επιβάλλεται να αντληθούν διδάγματα από τη μέχρι στιγμής πορεία του Προέδρου Αναστασιάδη, που οδήγησε σε κοινή διακήρυξη υποδεέστερη των κοινών ανακοινωθέντων Χριστόφια – Ταλάτ και σε διεύρυνση του χάσματος θέσεων και επιτρέπει στον Έρογλου να δημαγωγεί ότι τάχατες ο ίδιος αποδέχεται τις συγκλίσεις αλλά τις απορρίπτει η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Κάποια στιγμή θα αρχίσει η ουσιαστική διαπραγμάτευση και ο Πρόεδρος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εξυπαρχής διαπραγμάτευση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο συνδυασμένο με επίρριψη ευθυνών και στη δική μας πλευρά.

2/9/2014

PREV

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκβαση ποινικών ερευνών για την οικονομία

NEXT

Mυστικοπάθεια της κυβέρνησης για τη συμφωνία με την Τρόικα στα θέματα Παιδείας