Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Κανένα συμφέρον δεν έχει η Κύπρος από τους φιλοΝΑΤΟικούς προσανατολισμούς της κυβέρνησης

Κανένα συμφέρον δεν έχει η Κύπρος από τους φιλοΝΑΤΟικούς προσανατολισμούς της κυβέρνησης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΣΤΟ ΚΑΡΝΤΙΦ ΤΗΣ ΟΥΑΛΙΑΣ

 

natoΗ έναρξη της σημερινής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία θα σηματοδοτήσει την εντατικοποίηση και όξυνση  ενός ψυχροπολεμικού κλίματος που πυροδοτήθηκε με την κρίση στην Ουκρανία.

Το Σχέδιο εγκατάστασης μόνιμων ΝΑΤΟικών βάσεων (Σχέδιο Ετοιμότητας) στις Βαλτικές χώρες με κατεύθυνση την Ρωσία, αλλά και η δημιουργία δύναμης ταχείας επέμβασης σε παγκόσμιο επίπεδο, δείχνει την αποθράσυνση του μιλιταριστικού μπλοκ και θέτει τους λαούς όλων των χωρών σε μεγαλύτερο κίνδυνο από τη διασπορά πολεμικών συγκρούσεων με σκοπό των έλεγχο του πλούτου των λαών. Το ΝΑΤΟ, δεν θέλει και δεν μπορεί να επιλύει κρίσεις, αλλά τις δημιουργεί και διαιωνίζει με την στρατιωτικοποίηση των διεθνών σχέσεων και την περαιτέρω υπονόμευση της διεθνούς έννομης τάξης και του ίδιου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Το ΝΑΤΟ απαιτεί την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών σε ποσοστό 2% των προϋπολογισμών σε μια περίοδο που την κρίση που δημιούργησαν τα μονοπώλια και οι τράπεζες, πληρώνει ο λαός.

Το ΝΑΤΟ εγκρίνει σχέδιο εμβάθυνσης του ελέγχου στον κυβερνοχώρο, όταν η ανθρωπότητα με τις αποκαλύψεις Σνόουντεν παρακολούθησε τη δύναμη της κατασκοπίας σε απλούς ανθρώπους, οργανώσεις, αλλά και κυβερνήσεις.

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει την μόνιμη παραμονή του στο Αφγανιστάν ενώ εμφανή είναι τα αποτελέσματα των επεμβάσεων του σε χώρες όπως το Ιράκ και την Λιβύη, καθώς και την Συρία, όπου πρώην συνεργάτες τους οι οποίοι εξοπλίζονταν και εκπαιδεύονταν από τους ίδιους και τις μυστικές τους υπηρεσίες, τώρα στρέφονται με φονικό μίσος κατά της ανθρωπότητας.

Το ΝΑΤΟ, δεν εγγυάται την ασφάλεια αλλά την διεθνή αστάθεια και τα συμφέροντα εκείνων που επωφελούνται από την ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων. Κανένα συμφέρον δεν έχει η Κύπρος από τους φιλοΝΑΤΟικούς προσανατολισμούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Μια χώρα που αγωνίζεται για την ειρήνη και την ελευθερία στον τόπο της δεν δηλώνει υποταγή στους σχεδιασμούς των κέντρων που δημιούργησαν και συντηρούν τα αίτια του υπαρξιακού της προβλήματος καθώς και την βαρβαρότητα στον κόσμο.

 

04/09/2014

PREV

Εγκρίθηκε τροπολογία του ΑΚΕΛ για οικονομική στήριξη στην ΔΕΑ

NEXT

Να προστατεύεται και όχι να καταστρέφεται η κοινωνία μας