Home  |  Ενημέρωση   |  Αρθρογραφία   |  Η κυβέρνηση δε λειτουργεί με εκβιασμούς και απειλές! Ακούσατε; της Μπέττυς Κουσουλίδου

Η κυβέρνηση δε λειτουργεί με εκβιασμούς και απειλές! Ακούσατε; της Μπέττυς Κουσουλίδου

Το περιβόητο νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις έχει πια ψηφιστεί με τον τρόπο που έχει ψηφιστεί. Έχουν γραφτεί πολλά για το θέμα. Έχουν επίσης λεχθεί πολλά από επίσημα χείλη. Ας δούμε λοιπόν τι ακούσαμε αυτές τις τελευταίες ανταριασμένες μέρες.

Βίκτωρας Παπαδόπουλος . (Μετά τη διαδήλωση διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΑΗΚ.) Με ύφος οργίλο: «Τα συμφέροντα κανενός βασιλείου, κανενός συντεχνιακού, δε θα εμποδίσουν τη δημοκρατία». Όταν πριν δύο χρόνια είχαμε διαμαρτυρίες στη Βουλή και μάλιστα χειρότερης μορφής  αφού είχαν μπουκάρει και στις αίθουσες συνεδριάσεων και έσπρωχναν υπαλλήλους, τότε μιλούσαμε για την αγανάκτηση του κόσμου και για τις δίκαιες διαμαρτυρίες τους έτσι; Τώρα ο κόσμος δε δικαιούται να διαμαρτύρεται. Αλλά ας πάρουμε την ουσία. Δεν είναι βασίλειο κανενός οι Hμικρατικοί, κύριε Βίκτωρα. Είναι δικοί μου και δικοί σου και όλων μας. Πόσα δισεκατομύρια έχουν δώσει στο κράτος όλα αυτά τα χρόνια; Σε σε χορηγίες σε πολιτισμό, αθλητισμό, οδικά έργα κ.α. αλλά και σε μερίσματα στο κράτος τα οποία επιστρέφουν στον κόσμο με διάφορες μορφές; Δε λειτουργούν καλά; Βελτιώστε τους. Αλλά να μιλάτε για βασίλεια δείχνει την πολιτική στάση. Την απαξίωση που θέλετε να μεταφέρετε και στον κόσμο. Και στην τελική, μας ενοχλεί να είναι δημόσιο το βασίλειο αλλά όχι όταν είναι ιδιωτικό. Ή όπως πολύ εύστοχα λέχθηκε δε μας ενοχλεί να πουλήσουμε την αγελάδα για να αγοράζουμε μετά γάλα. Μονοπώλιο λέτε η ΑΗΚ. Εδώ και δέκα χρόνια έχει φιλελευθεροποιηθεί η αγορά (αν και ο Υπουργός Εμπορίου θυμήθηκε να το εξαγγείλει πριν 2-3 μήνες!) και έχουν δοθεί και άδειες. Γιατί άραγε κανένας δεν επένδυσε σε νέες εταιρείες; Ενοχλεί το δημόσιο μονοπώλιο αλλά όχι το ιδιωτικό μονοπώλιο ή ολιγοπώλιο. Γιατί  μια τόσο μικρή αγορά όπως η Κύπρος  πόσες εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος νομίζετε μπορεί να αντέξει για να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός; (Στην Αγγλία των 55 εκ. κατοίκων λειτουργούν πέντε εταιρείες. Κάντε τους υπολογισμούς σας). Μας ενοχλούν τα βασίλεια αλλά όχι οι αυτοκρατορίες φτάνει να  είναι ιδιωτικές. (όπως ήταν και οι τράπεζες. Θυμάστε;).

Νίκος Αναστασιάδης: «Δε με πτοούν οι απειλές κανενός» δήλωνε κομπάζοντας πριν λίγες μέρες ο Πρόεδρος. Εννοώντας τις απεργίες και διαμαρτυρίες των εργαζομένων. (τώρα οι διαμαρτυρίες μεταφράζονται σε απειλές). Ε όχι και κανενός κύριε Πρόεδρε! Να είμαστε ακριβής στις λέξεις. Οι απειλές των «φίλων» μας εξ Ευρώπης και σας πτόησαν και σας τρόμαξαν. Ή έτσι μας είπατε τουλάχιστον (αν το πάρουμε έτσι φυσικά. Γιατί μπορούμε να το πάρουμε και αλλιώς. Ήταν μόνιμη και διαχρονική η θέση σας για ιδιωτικοποιήσεις. Απλά τώρα βρέθηκε η χρυσή σας ευκαιρία και κρύβεστε πίσω από τρόικες.)

Νίκος Αναστασιάδης. «Κατάντημα των Ημικρατικών Οργανισμών. Ένας διευθυντής για δεκατρείς υπαλλήλους»  Συμφωνώ. Πεδίο δόξης λαμπρό μπροστά σας. Φτιάξτε τους. (παρεμπιπτόντως στην ΑΗΚ έχει ήδη αρχίσει διαδικασία εδώ και δύο χρόνια με βάση νέο οργανόγραμμα, με στόχο τη μείωση διευθυντικών στελεχών και κόστους. Ο αριθμός των διευθυντών έχει ήδη μειωθεί κατά πολύ και θα μειωθεί ακόμα περισσότερο αν αφεθεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Το θυμάστε; Τα στοιχεία υπάρχουν κατατεθιμένα)

«Το θέμα είναι οικονομικό. Δεν υπάρχει τρόπος να βρεθεί το 1.4 δις. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν είναι ανέφικτες» λέχθηκε από πολλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους πολλάκις. Χάρης Γεωργιάδης: «Το θέμα είναι πολιτικό. Και να κέρδιζε το λαχείο μας αυτά τα λεφτά πάλι θα γίνονταν οι ιδιωτικοποιήσεις». Εδώ τι να πω; Όλα τα νούμερα κερδίζουν!  Οι χρησμοί της Πυθίας που θεωρούνταν αλαλούμ ή αλλιώς ‘ο ένας έτσι ο άλλος γιουβέτσι ‘ ήταν πιο κατανοητοί από όλα αυτά. Φυσικά αυτό το αλαλούμ είναι κατανοητό διότι προσπαθούν να περάσουν μια θέση δική τους κρυβόμενοι πίσω από απειλές και προφάσεις. Σεβαστή η θέση τους για ιδιωτικοποιήσεις. Ήταν γνωστή άλλωστε. Αλλά τότε θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί στην προεκλογική τους έλεγαν τόσα ψέματα, γιατί έστειλαν τις περιβόητες επιστολές σε όλους τους εργαζόμενους, γιατί συμφώνησαν με το ΔΗΚΟ κλπ. Ψιλά γράμματα ε:

Και άφησα τελευταίο το αμίμητο: Χρίστος Στυλιανίδης: «Η κυβέρνηση δε λειτουργεί με εκβιασμούς και απειλές!» Μα με τι άλλο λειτουργεί;; Αμφίδρομα κιόλας. Ο Πρόεδρος μας είπε δημόσια ότι εκβιάστηκε από τους φίλους του και του έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο. Άσχημη εμπειρία ομολογουμένως. Μετά από αυτό, ένα ολόκληρο χρόνο εκβιάζει και απειλεί τη Βουλή και τρομοκρατεί τον κόσμο κάθε φορά για να πετύχει την έγκριση κάθε απαίτησης . Υπάρχει και όρος στην επιστήμη της ψυχολογίας γι αυτό. Από θύμα γίνεσαι θύτης.

  Αυτά τα λίγα , έτσι απλά για να μη ξεχνιόμαστε!

Μπέττυ Κουσουλίδου

Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης

PREV

Και αν στη ζωή πήρα μηδέν… ΠΟΤΕ δεν φταίει μια γυναίκα, της Μαρίας Πελεκάνου

NEXT

Έστω και τώρα ας τους ακούσουν, της Λένιας Στυλιανού