Home  |  Βουλή   |  Δηλώσεις Κ. Κώστα αναφορικά με τα διάφορα επιχειρησιακά προγράμματα του Υπουργείου Εμπορίου

Δηλώσεις Κ. Κώστα αναφορικά με τα διάφορα επιχειρησιακά προγράμματα του Υπουργείου Εμπορίου

innovationΑναφορικά με τα διάφορα επιχειρησιακά προγράμματα του Υπουργείου Εμπορίου, όπως για παράδειγμα αυτά της Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και το πρόγραμμα «Εξοικονομώ και Αναβαθμίζω» για κατοικίες και επιχειρήσεις, θα θέλαμε να τονίσουμε την ανάγκη απλοποίησης των εντύπων των αιτήσεων και περιορισμού των στοιχείων που πρέπει να υποβάλλονται. Κυρίως όμως τονίζουμε την ανάγκη βελτιστοποίησης των διαδικασιών της εξέτασης των αιτήσεων, οι οποίες σήμερα είναι γραφειοκρατικές, με αποτέλεσμα να παρατηρείται πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεων, στην ανακοίνωση των δικαιούχων και στην κατανομή των χορηγιών.

Η καθυστέρηση δυστυχώς πολλές φορές φτάνει μέχρι και τα δύο χρόνια, όπως το ίδιο το Υπουργείο παραδέχτηκε σήμερα. Αντιλαμβανόμαστε βέβαια την ανάγκη σωστού και ενδελεχούς ελέγχου των αιτήσεων, αλλά αυτό δεν μπορεί να οδηγεί σε μια τόσο μεγάλη καθυστέρηση και θα πρέπει βέβαια το συντομότερο δυνατό να ολοκληρωθεί η μηχανογράφηση και να στελεχωθεί σωστά το αρμόδιο τμήμα, έτσι ώστε να απλοποιηθεί το πρόγραμμα.

Ως ΑΚΕΛ,  καλούμε το Υπουργείο Εμπορίου να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της εξέτασης των αιτήσεων και στην καταβολή των χορηγιών στους δικαιούχους, να προχωρήσει στην εισαγωγή νέων προγραμμάτων τα οποία ζητά ο κόσμος, όπως αυτά της Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, έτσι ώστε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερους νέους, αλλά και να απορροφήσουμε ως κράτος τα διαθέσιμα κονδύλια της Ε.Ε πριν την ολοκλήρωση της περιόδου 2014-20.

28 Μαρτίου 2017

PREV

Δείτε το υπόμνημα προτάσεων του ΑΚΕΛ προς την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

NEXT

Δημιουργία Ταμείου Προνοίας αντί Επαγγελματικού Σχεδίου για τους Νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα