Απαξίωσαν τη δημόσια διαβούλευση, της Χρυστάλλας Αντωνίου
Δημόσια διαβούλευση… Ορος ο οποίος χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, στη Λάρνακα. Στην πόλη και την επαρχία.
Ορος ο οποίος παραβιάστηκε για πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. Είναι άξιον απορίας όμως το εξής: Μια διαδικασία η οποία προβλέπεται από το νόμο, παραβιάζεται από την ίδια την κυβέρνηση και το χειρότερο: γίνεται αποδεκτή (η παραβίαση) από τους δημάρχους Λάρνακας και Αραδίππου, χωρίς να μπαίνουν καν στη διαδικασία να συζητήσουν ή να ενημερώσουν τα Δημοτικά Συμβούλια.
Ο λόγος για το θέμα του λιμανιού – μαρίνας και των εγκαταστάσεων στη βιομηχανική περιοχή της Αραδίππου.
Η απάθεια και η ανοχή με την οποία αντιμετωπίζουν αυτά τα πολύ σοβαρά ζητήματα ο κ. Α. Λουρουτζιάτης και ο κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης με τη στήριξη του ΔΗΣΥ, εις βάρος των τοπικών κοινωνιών, καλλιεργεί και ενισχύει το αίσθημα απαξίωσης των πολιτών για την πολιτική. Στο βωμό των όποιων συμφερόντων -οικονομικών, κομματικών, προσωπικών, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να συμπεριφέρεται αυταρχικά και ετσιθελικά παραγνωρίζοντας θεσμούς και διαδικασίες. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να προσπερνά τους ανθρώπους και να αγνοεί, πολύ περισσότερο να ειρωνεύεται, τις ανησυχίες τους.
Καταγγείλαμε ως ΑΚΕΛ αυτές τις συμπεριφορές. Χωρίς καμιά ανταπόκριση, χωρίς ίχνος ευαισθητοποίησης. Οι προεκλογικές υποσχέσεις για αποφασιστικότητα, διεκδικητικότητα, εμπλοκή των πολιτών, ανήκουν πλέον στο παρελθόν.
Η υποταγή και η ανοχή διαμόρφωσαν τετελεσμένα τα οποία δεν είναι αποδεκτά από τους Λαρνακείς.
Ο σχεδιασμός για τη Λάρνακα έγινε και προωθήθηκε με στόχο την ανάδειξη του μοναδικού τεράστιου παραλιακού μετώπου και της αξιοποίησης της γεωγραφικής της τοποθεσίας τόσο στην Κύπρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Η απουσία στρατηγικού σχεδιασμού δημιούργησε τεράστια προβλήματα, τα οποία δεν πρέπει απλά να σημειώνονται.
Επιβάλλεται ΑΜΕΣΑ η «απουσία» πολιτικής βούλησης να αντικατασταθεί με τη διεκδίκηση για τα αυτονόητα. Για λήψη πολιτικών αποφάσεων μέσα από δημόσια διαβούλευση, με γνώμονα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της κοινωνίας και του τόπου.
Η Λάρνακα μπορεί και αξίζει να έχει τη δική της αξιοπρεπή θέση στο χάρτη της Κύπρου. Ούτε «φτωχός συγγενής» ούτε «μίζερη».
Ζωντανή, έτοιμη να αξιοποιήσει τη θάλασσα και τον ήλιο με τις κατάλληλες υποδομές που είτε ολοκληρώθηκαν είτε σχεδιάστηκαν.
*Επαρχιακή Γραμματέας ΑΚΕΛ Λάρνακας