Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Στη Βουλή το θέμα του λιμανιού Λάρνακας

Στη Βουλή το θέμα του λιμανιού Λάρνακας

Θα συζητηθεί με εισήγηση του ΑΚΕΛ

marina_main__1_[1]Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις κατέθεσε σήμερα γραπτώς εισήγηση όπως εγγραφεί και συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών και Έργων το θέμα που προέκυψε με το Λιμάνι Λάρνακας, υπό τον τίτλο:  «Η διαφοροποίηση του αρχικού σχεδιασμού εκ μέρους του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων για ενιαία ανάπτυξη του Λιμανιού Λάρνακας και οι πιθανές κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις».

Γίνεται εισήγηση όπως το ζήτημα συζητηθεί σε κοινή συνεδρία με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος και σ’ αυτή κληθούν οι: Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας, ο Δήμαρχος Λάρνακας και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης, Εκπρόσωπος της Αρχής Λιμένων, Εκπρόσωπος του Τμήματος Περιβάλλοντος, Εκπρόσωπος του ΚΟΤ, Εκπρόσωπος του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς και εκπρόσωποι από οργανωμένα σύνολα των Λαρνακέων.

Θέση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ ότι το θέμα χρήζει άμεσου χειρισμού εκ μέρους των φορέων της Πολιτείας ακριβώς λόγω της σημασίας που θα έχει η όποια εξέλιξη του θέματος στην ζωή της πόλης και των κατοίκων της. Οι δε κινητοποιήσεις από μεγάλη μερίδα Λαρνακέων, μαζί με τις θέσεις που εξέφρασαν για το ζήτημα, δεν αφήνουν περιθώριο σε πολιτειακούς θεσμούς να μείνουν εκτός των όποιων προσπαθειών που πρέπει να γίνουν για εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης προς όφελος των κατοίκων και της πόλης.

Το θέμα συνυπογράφουν οι βουλευτές ΑΚΕΛ και μέλη της Επ. Συγκοινωνιών και Έργων και μέλη της Επ. Περιβάλλοντος, Γιώργος Γεωργίου, Πανίκος Σταυριανός, Αδάμος Αδάμου, Ανδρέας Φακοντής, Κώστας Κώστα και Χριστάκης Τζιοβάνης.

PREV

Νομικά θα κινηθεί το ΑΚΕΛ για δυσφήμιση του Κόμματος

NEXT

Μήνυμα στήριξης προς τους εργαζόμενους όλου του κόσμου