Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η κυβέρνηση έχει μια "αλήθεια" έτοιμη, ανάλογα με την περίσταση

Η κυβέρνηση έχει μια "αλήθεια" έτοιμη, ανάλογα με την περίσταση

Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη
Συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας
στην Frankfurter Allgemeine Zeitung

Για ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως και γενικότερα οι κυβερνώντες, ανάλογα με την περίσταση, τοποθετούνται με ένα άκρως αντιφατικό τρόπο. Είναι γεγονός ότι οι πράξεις και οι ενέργειες των κυβερνώντων, από την περίοδο που ήταν ακόμη αντιπολίτευση, καταδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ήθελαν την τρόικα και πρωτίστως ήθελαν τις πολιτικές της τρόικα στην Κύπρο, όπως με γλαφυρό τρόπο το επιβεβαίωσε άλλωστε με τις πρόσφατες δηλώσεις του ο Υπουργός Οικονομικών.

Την ίδια στιγμή όμως, σε αρκετές περιπτώσεις προεκλογικά, μέχρι και σήμερα, παρουσιάζονται να κινούνται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, υποστηρίζοντας ότι η Κύπρος έπρεπε να αποφύγει την ένταξη στο μηχανισμό. Χαρακτηριστική των μεταμορφώσεων και των ακραίων αντιφάσεων του κ. Αναστασιάδη και των κυβερνώντων είναι η επαναφορά στη συνέντευξη στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, της θέσης ότι η Κύπρος έπρεπε να απευθυνθεί στο μηχανισμό στήριξης από το Νοέμβριο του 2011.

Τι έλεγε όμως, ο κ. Αναστασιάδης το Μάιο του 2012;

Συγκεκριμένα, στις 24 Μαΐου 2012 ο κ. Αναστασιάδης απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο η Κύπρος είναι κοντά στο μηχανισμό στήριξης δήλωνε επί λέξη «…το θέμα είναι να αποφύγει το μηχανισμό στήριξης. Δεν είναι πόσο κοντά είμαστε, είναι πόσο δραστηριοποιούμεθα ενόψει του μικρού μεγέθους των αναγκαίων κεφαλαίων που χρειάζονται να αποφύγουμε αυτό το ενδεχόμενο, γιατί οι συνέπειες θα είναι δυσάρεστες για όλους».

Πότε τελικά είναι που λέει την αλήθεια ο κ. Αναστασιάδης; Ή μήπως έχει απλώς μια «αλήθεια» έτοιμη για χρήση, αναλόγως της περίστασης και των σκοπιμοτήτων της στιγμής;

17/3/2014

PREV

Απαράδεκτες οι ενέργειες της ΕΕ για απευθείας εμπόριο

NEXT

Παρουσίαση των υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές στην Επαρχία Αμμοχώστου