Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Επικοινωνιακά τεχνάσματα τα περί «πάρε- δώσε»

Επικοινωνιακά τεχνάσματα τα περί «πάρε- δώσε»

Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη
Δηλώσεις της τ/κ πλευράς για «πάρε- δώσε»

Η τουρκοκυπριακή πλευρά, δια του κ. Οζερσάι, επαναλαμβάνει το ίδιο επικοινωνιακό παιχνίδι που επιχειρούσε και επί προηγούμενης κυβέρνησης: Να δημιουργήσει την εντύπωση ότι επείγεται για λύση και ότι μπορούμε αμέσως να εισέλθουμε σε ένα τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης.

Η τ/κ πλευρά και η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψουν τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και από τα λόγια να περάσουν στις πράξεις. Δηλαδή, να εναρμονίσουν τις προτάσεις και τις θέσεις τους με το συμφωνημένο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, το Διεθνές δίκαιο και το κεκτημένο  των συγκλίσεων μεταξύ Χριστόφια – Ταλάτ. Σε διαφορετική περίπτωση όχι απλώς δεν θα φθάσουμε σε ένα τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης, αλλά το χάσμα στις θέσεις των πλευρών θα συνεχίσει να διευρύνεται και μαζί η προοπτική κατάληξης σε συμφωνία.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά από την άλλη, θα πρέπει να ενεργεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην διευκολύνει τα επικοινωνιακά  παιχνίδια της άλλης πλευράς. Αυτός ο στόχος μπορεί να υπηρετηθεί καλύτερα αν η ε/κ πλευρά παραμείνει σταθερή στο συμφωνημένο πλαίσιο και στις συγκλίσεις που είχαν προηγουμένως επιτευχθεί.

26/3/2014

PREV

Κυβέρνηση μεγάλων συμφερόντων

NEXT

Να απομονωθεί πολιτικά ο νεοφασισμός