Home  |  Βουλή   |  Δημιουργία Ταμείου Προνοίας αντί Επαγγελματικού Σχεδίου για τους Νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα

Δημιουργία Ταμείου Προνοίας αντί Επαγγελματικού Σχεδίου για τους Νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα

Δήλωση Ανδρέα Φακοντή, Προέδρου Κ.Ε Εργασίας

fakontisΆλλη μια δέσμευση της κυβέρνησης παραμένει στα χαρτιά. Τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν από την ίδια την κυβέρνηση για ετοιμασία Ταμείου Προνοίας, ως αντιστάθμισμα για την κατάργηση του επαγγελματικού σχεδίου των νεοεισερχόμενων εργατοϋπαλλήλων υπαλλήλων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα από το 2012, ανατρέπονται συνεχώς και δίνονται παρατάσεις.

Σύμφωνα με τη Συμφωνία Πλαίσιο μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστικών οργανώσεων μέχρι το τέλος Μαΐου του 2017 θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο διάλογος μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και αμέσως μετά να κατατεθούν σχετικοί κανονισμοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ως ΑΚΕΛ ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και θα ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των νεοεισερχόμενων στη δημόσια και ημιδημόσια υπηρεσία για δημιουργία Ταμείου Προνοίας το οποίο θα καλύψει αναδρομικά όλους τους δικαιούχους.

28 Μαρτίου 2017

PREV

Δηλώσεις Κ. Κώστα αναφορικά με τα διάφορα επιχειρησιακά προγράμματα του Υπουργείου Εμπορίου

NEXT

Τα Ζωικά Απόβλητα και οι παρανομίες μας πνίγουν