Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Πασχαλινό μήνυμα του ΑΚΕΛ

Πασχαλινό μήνυμα του ΑΚΕΛ

Με την ευκαιρία των Πασχαλινών Γιορτών, το ΑΚΕΛ απευθύνει σε ολόκληρο τον λαό μας ευχές για υγεία, προκοπή και δικαίωση της πατρίδας μας. Απευθύνουμε μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε όσους δίνουν μάχη για τη ζωή και την υγεία τους απέναντι στον κορωνοϊό και σε όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Εκφράζουμε για άλλη μια φορά ευγνωμοσύνη στους επαγγελματίες υγείας που σηκώνουν στους ώμους τους το κύριο βάρος της μάχης κατά της πανδημίας.

Η πανδημία έχει οδυνηρές συνέπειες για χιλιάδες εργαζόμενους, μικρομεσαίους και αυτοεργοδοτούμενους, νοικοκυριά και ευάλωτες ομάδες. Απευθύνουμε σε ολόκληρη την κοινωνία κάλεσμα να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε τις πρωτοβουλίες έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σήμερα σε μεγαλύτερη ανάγκη, σε συμπολίτες μας που έμειναν χωρίς εισόδημα, σε ευάλωτες ομάδες, φτωχούς, άστεγους. ανεξαρτήτως θρησκείας, γλώσσας και εθνικότητας. Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει ακόμα πιο αποφασιστικά να απαιτεί δραστική στήριξη του κόσμου που πλήγηκε από την πανδημία.

Οι φετινές μέρες του Πάσχα βρίσκουν την πατρίδα μας στον απόηχο της κατάληξης της Άτυπης Συνάντηση της Γενεύης. Η αξίωση της τουρκικής πλευράς για λύση δύο κρατών, δηλαδή για οριστικό διαμελισμό της χώρας μας, είναι απαράδεκτη και απορρίπτεται ασυζητητί. Για να μην επισυμβεί όμως αυτό το εφιαλτικό σενάριο, δεν αρκεί η απόρριψή του. Απαιτείται να ανοίξει ο δρόμος για λύση του Κυπριακού στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο, γιατί μόνο η απελευθέρωση και επανένωση μπορεί να εγγυηθεί τη δικαίωση του λαού μας, την ειρήνη, την ασφάλεια των σημερινών και των επερχόμενων γενιών της Κύπρου. Σήμερα, πρέπει να ακουστεί πιο δυνατά από ποτέ η φωνή όλων όσοι, ένθεν και ένθεν του συρματοπλέγματος, δεν δεχόμαστε τη διχοτόμηση της πατρίδας μας.

Με αλληλεγγύη, με ανθρωπιά και με αγώνα, ο λαός μας -Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι- μπορεί να υπερνικήσει τις μικρές και μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Με αυτές τις σκέψεις, το ΑΚΕΛ εύχεται σε όλους και όλες καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.

30/04/2021

PREV

Ομιλία Γενικού Γραμματέα ΚΕ ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού στην εκδήλωση της Πρωτομαγιάς

NEXT

Ούτε η Ερευνητική πιστεύει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη - Συναγερμού για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων